П`ятниця, 26.04.2024, 01:37
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2010 » Червень » 08
Питання: 

Мені належить 1/3 приватизованої квартири, тобто 15кв.м від загальної площі 45 кв.м решта належить родственнікам. Чи може банк в рахунок погашенія кредиту забрати у мене ці метри, якщо при цьому ущемити права в метрах інших проживаючих. Квартира в заставу за договором з банком не виставлялась.мІ я чула, що житло не мають права банки відбирати. Тем більше що виділити як окреме житло належать мені метри неможливо, так як жілої площі мені належить всього 9 кв.м. 

Відповідь: 

Банк може подати на Вас до суду із позовом про стягнення заборгованості за кредитом. Після чого для виконання рішення суду Банк звернеться до органів державної виконавчої служби. ВДВС мають право звернути стягнення тільки на Вашу долю, про це в говоряться в Законі України "Про виконавче провадження" та Інструкції про проведення виконавчих дій ", відповідно до яких: стягнення за виконавчими документами в першу чергу звертається на кошти боржника у гривнях та іноземній валюті, інші цінност ... Читати далі »
Переглядів: 1907 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.06.2010

Вопрос: 
Здравствуйте.Подскажите пожалуйста - я в даный момент не выполняю обязательство перед банком и мне говорят что применят ко мне статью 190 УК Украины, а именно, трактовка мошенничество с финансовыми организациями.Платить я не отказываюсь. Согласна на штрафные санкции - просила отсрочку.Но мне ответили статьей. Возможно ли это? И какие меры наказания могут быть на меня наложены, если дело дойдет до суда. И еще один вопрос-я не могу вспомнить права ли я, если я выполняю обязательство перед другим каким либо банком - то я не могу быть наказана за то, что мне инкриминируется?
Ответ: 

Скорее всего, банк таким образом пытается Вас "припугнуть" и таким образом стимулировать оплату кредита, поскольку объективная сторона преступления, предусмотренного ст. 190 УК Украины предусматривает: "Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою", причем без этих квалифицирующих признаков "обман" или "злоупотребление доверием" не будет объект ... Читати далі »
Переглядів: 9315 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.06.2010

Питання: 
чи має право банк піднімати процентну ставку (згідно договору) якщо у клієнта є інші кредити в цьому та інших банках в тому числі іпотека. 
Відповідь: 

Відповідно до ст. 1056-1 Цивільного кодексу України банкам заборонено збільшувати розмір відсотків за кредитами в односторонньому порядку, а умови кредитних договорів, які передбачають такі повноваження банків, є нікчемними. 

Однак, якщо банк укладає додатковий договір зі своїм клієнтом, яким передбачається підвищення процентних ставок за кредитом, - це вже не буде однобічне збільшення, а повністю законний двосторонній договір, який не суперечить зазначеній статті Цивільного кодексу України. Отже, погоджуватися на підписання таких договорів не потрібно. Якщо від банку надійшов лист-повідомлення про підвищення відсотків по кредиту - слід підготувати лист-обгрунтування незаконності підвищення і продовжувати платити звичайні платежі за процентною ставкою, яка діяла раніше. 
Щоб захистити свої законні права ... Читати далі »
Переглядів: 1342 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.06.2010

Питання: 
Підкажіть, будь ласка, в яких випадках можна оскаржити постанову про адміністративне правопорушення за ст.152. Чи передбачає ця стаття попередження перед штрафом? 
Відповідь: 
Санкція ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення протиправних дій передбачає покарання у вигляді попередження або штрафу. Тобто орган, який виносить постанову про адміністративне правопорушення, застосовує одне з передбачених цією статтею покарань. 
Якщо Ви не згодні з постановою, то маєте право його оскаржити (окрім ухвали суду) у відповідності зі ст.288 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Переглядів: 2094 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.06.2010

Питання: 
Поясніть мені будь ласка, як саме відбувається стягнення заборгованості, чи означає це що держвиконавець має право конфісковувати грошові кошти, виявлені у мене вдома, чи це стосується тільки грошей на банківському рахунку? Моя дружина є поручителем, кредит на авто брали у валюті, навіть якщо продати машину, яка була в заставі, все одно сума боргу буде велика (десь 4 тис у.о.) Дружина зараз виїхала за кордон на роботу, чи можуть у неї після повернення додому вилучити гроші? 
Відповідь: 
Стягнення заборгованості відбувається органами державної виконавчої служби на підставі виконавчого листа, який видається судом після набрання рішенням суду законної сили. Процедуру описано в Законі України "Про виконавче провадження", а також в Інструкції про порядок проведення виконавчих дій. Спочатку органів ДВС запропонують виконати рішення суду добровільно в строк не більше 7ми днів, якщо ж Ви цього не зробите, то тоді органи ДВС будуть це проводити примусово. Відповідно до ст. 50 ... Читати далі »
Переглядів: 2063 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.06.2010

Питання: 
Підкажіть, мене ознайомили з наказом про скорочення 5 травня, а 10 травня я дізналася, що я вагітна, термін 8 тижнів, чи можуть мене тепер скоротити і що мені робити? Заздалегідь велике спасибі!! 
Відповідь: 
У відповідності до ч.3 ст.184 КЗпП України звільнення вагітних жінок з ініціативи власника не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштування. 
Вагітні жінки не можуть бути звільнені не лише з підстав, передбачених ст .. ст. 40,41 КЗпП України, але й за іншими підставамі, які кваліфікуються як звільнення з ініціативи власника. 
Звільнення з ініціатіві власника вагітних жінок допускається Лише в разі повної ліквідації підприємства. Ліквідація підприємства з правонаступніцтвом не дає власнікові права звільніті працівника з своєї ініціативи. У такому випадку звільнення можливе за п.5 ст.36 КЗпП України у порядку переведення на підприємство, Яке є правонаступніком. При повній ліквідації з ... Читати далі »
Переглядів: 4090 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.06.2010

Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024