Четвер, 02.05.2024, 04:30
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2012 » Травень » 10

Доброго дня, в вересні місяці в мене загинув батько, я його єдиний мені 17 років. З мамою вони у шлюбі не перебували, давно живуть окремо, після цього батько не одружився. Его мати (моя бабуся) має приватизовану 3-х кімнатну квартиру, в приватизації брали участь (тато, його рідна сестра з її сином, бабуся і дід) чи зможу я успадкувати його частину, або поселитися, або прописатися ... якщо його там 8 кв. метрів і якщо бабуся проти? Заздалегідь дякую, чекаю відповіді
відповідь: ... Читати далі »

Переглядів: 925 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.05.2012

Мій чоловік - єдиний спадкоємець за заповітом а також спільно проживає зі спадкодавцем протягом останніх 11 років своєчасно не подав заяви в державну нотаріальну контору. За день до закінчення терміну він лише відправив поштою заяву про прийняття спадщини і ксерокопію свідоцтва про смерть. Скажіть будь ласка цього достатньо щоб було відкрито спадкову справу і  щоб його визнали як спадкоємця? Лист був рекомендованим з повідомленням.
відповідь:
Ви впевнені, що мова йде про спадкування за заповітом? Згідно ч. 3 ст. 268 Цивільного кодексу України, спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається прийняв його, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього кодексу, він не заявив про відмову від нього. Для прийняття спадщини встановлюється строк у 6 місяців, який починається з моменту відкриття спадщини. Згідно ст. 1220 Циві ... Читати далі »

Переглядів: 1001 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.05.2012

Матір померла в той час, коли її син перебував у в’язниці. У будинку залишився жити вітчим. Після смерті пройшло вже більше року. До укладення син був прописаний у бабусі. Чи має він право на спадщину? Якщо так, то як йому бути адже вийде він на свободу тільки через 5 років.
відповідь:
Він має право на спадщину. Однак, оскільки був пропущений термін, необхіднозвернутися в суд з позовом про поновлення строку давності (це можназробити через юриста). Потім йому особисто необхідно написати заяву нотаріусу про прийняття спадщини, завірити у начальника і відіслати поштою.

... Читати далі »

Переглядів: 932 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.05.2012

Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024