Четвер, 02.05.2024, 02:10
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2012 » Серпень » 07

Ми з чоловіком розлучаємося і дитина буде проживати зі мною. Чи має право наша дитина на частину майна при розділі, якщо воно купувалося за час шлюбу?

За загальним нормам сімейного права, майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо . п.) самостійного доходу. Згідно статей сімейного кодексу, розірвання шлюбу не припиняє права спільної сумісної власності на майно, придбане за час шлюбу, у випадку його розділу, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором. При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від принципу рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, наприклад, якщо один з них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, прих ... Читати далі »

Переглядів: 1371 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 07.08.2012

Я народила дитину від чоловіка, з яким не була розписана. Чи можу я вимагати від нього сплати аліментів на дитину?

Перш ніж вимагати сплати аліментів на дитину, необхідно встановити батьківство чоловіка, від якого ви народили дитину. Як видно із питання, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень проведена органом державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до ч. 1 статті 135 Сімейного кодексу України, тобто дитина народилася у матері, яка не перебувала у шлюбі, при цьому запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень проводилася за прізвищем матері, а ім'я та по батькові батька дитини записуються за вказівкою матері.

Відповідно до статті 126 СК України, походження дитини від батька визначається за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою. Така заява може бути подана як до, так і після народження дитини до органу державної реєстрації актів цив ... Читати далі »

Переглядів: 1309 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 07.08.2012

Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024