Понеділок, 29.04.2024, 21:27
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2015 » Червень » 30 » Скільки коштує розлучитися?
Скільки коштує розлучитися?
12:27

Доброго дня. Хотіла б поцікавитись вартістю розлучення. Річ в тім, що ми з чоловіком прожили 15 років разом, але після певних подій я вирішила подати документи на розлучення.

Чоловік відреагував негативно, дізнавшись про моє бажання розлучитись, і я не впевнена, що він погодиться на розлучення. Я чула, що вартість розлучення становить від 5 000 і до 10 000 тисяч гривень, і я б дуже не хотіла витрачати таку суму на розлучення.

На даний момент ми маємо двох  спільних неповнолітніх дітей, - 12 і 14 років. В мене є деякі побоювання, що наявність дітей дещо ускладнить процедуру розлучення, і цим самим збільшить вартість розлучення.  Отож, скільки коштує розлучитись в Україні?

Багато адвокатів на своїх сайтах пишуть, що процес розлучення в Україні при наявності дітей досить складний. Тому хотіла б дізнатись вартість розірвання шлюбу, і що може вплинути на ціну цього процесу? Я цілком впевнена, що чоловік не погодиться на розлучення та відмовиться "піти на мирову", тому хотілося б дізнатись і про можливість скористатись послугами юриста, оскільки я не компетентна в цьому питанні.

Відповідь:

Добрий день! Дякую за питання про вартість процесу розлучення. Якщо Вам потрібно провести розлучення в межах України, вартість дійсно може залежати від складності процесу (згоди подружжя, наявності  дітей і майна подружжя, кваліфікації адвоката та інше).

 Якщо є можливість домовитись із чоловіком та розлучитись полюбовно, то при подачі документів у ЗАГС Вам необхідно сплатити мито, яке складає кілька гривень. На цьому Ваші матеріальні витрати за розірвання шлюбу закінчаться.

Але це в тому випадку, якщо РАГС проводить процес розлучення. Це можливо лише тоді, коли  розірвання шлюбу проводиться за згодою обох сторін, і у подружжя немає неповнолітніх дітей. В іншому випадку розірвання шлюбу відбувається через суд. Ціна у такому випадку збільшується на суму судового збору, послуги юриста. Дізнатись конкретну суму судового бору при подачі позовної заяви про розірвання шлюбу до суду можна у Законі України "Про судовий збір".

У Вашому випадку може знадобитись юридична допомога, оскільки чоловік не погоджується на розлучення, тому судова тяганина може затягнутися на невизначений термін. Дуже важливо вірно підготувати не лише позовну заяву про розірвання шлюбу, але й всі документи, котрі можуть знадобитись під час розірвання шлюбу.

Якщо говорити про вартість написання позовної заяви сімейним юристом, то вона знаходиться на прийнятному рівні і складає від 500 гривень за складання позовної заяви. Юридична допомога може істотно скоротити час розлучення подружжя, допомогти уникнути негативних емоцій і не спричинить негативний вплив на подальші процеси: про розподіл майна, про визначення місця проживання дитини та в інших питаннях. Ваша ситуація дуже непроста, необхідно відповідально підійти до цього питання, щоб досягти необхідного Вам результату. Телефонуйте і дізнайтесь конкретну вартість на юридичні послуги щодо розірвання шлюбу через суд у Луцьку: 299-770 (прямий номер у Луцьку), 097 38 58 658 (київстар), 063 32 20 973 (лайф).

Переглядів: 6077 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024