П`ятниця, 03.05.2024, 01:34
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2012 » Травень » 15 » Вартість оформлення дарчої.
Вартість оформлення дарчої.
12:49

Дуже хотів би дізнатися скільки коштує дарча квартири або будинку і які потрібні документи, якщо дарувальник моя мати інвалід 1 групи. Дуже потрібно дізнатися. Дякую.

відповідь:
Закон України, стаття 14 «Про податок на доходи фізичних осіб» встановлює, що залежно від ступеня спорідненості між людиною, яка подарував і людиною, який отримав подарунок, визначається розмір податку.
На подарунок від людини 1-го ступеня споріднення, використовується нульова ставка. За законом, до 1-го ступеня споріднення відносяться дружина / чоловік платника податків, його батьки, батьки його дружини / чоловіка та його діти.
До 2-го ступеня споріднення відносяться залишилися члени сім'ї платника податку і порівнюються з іншими дарувальниками, прийнятий подарунок від них оподатковується за ставкою 5%.
Якщо квартира подарована від нерезидента, незважаючи на ступінь споріднення, податок потрібно платити 15% - по граничної ставки. Крім того податок обчислюється виходячи з вартості житла, яка повинна бути не менше оціненої БТІ.
У разі прийняття квартири в подарунок зміна права власності вимагає державної реєстрації.
Декларування доходу відбувається до першого числа квітня року, наступного за звітним роком. Можна не подавати річну декларацію, якщо квартира дарується від члена сім'ї 1-го ступеня споріднення і платник податків не має інших доходів, які необхідно самостійно декларувати.(Розпорядження Кабінету Міністрів від 26.03.2008г. 527-р).
Штраф за ухилення від податків, у цьому випадку, може становити 5% -50% суми зобов'язання. Якщо платник податків уникає сплати податків, які мають великі розміри, то йому доведеться нести кримінальну відповідальність, і він може бути позбавлений волі строком до 5 років.
У випадках придбання нерухомого майна за договорами міни, дарування або довічного утримання збір на обов'язкове пенсійне страхування не сплачується.
Витрати на послуги нотаріуса залежать від його конкретних розцінок.

Якщо у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Посилання на перелік справ якими ми займаємося:

http://ukryrposlugi.at.ua/index/0-6

Переглядів: 10908 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 4.8/4 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024