Середа, 15.05.2024, 23:04
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2012 » Серпень » 7 » Чи має право наша дитина на частину майна при розділі, якщо воно купувалося за час шлюбу?
Чи має право наша дитина на частину майна при розділі, якщо воно купувалося за час шлюбу?
11:54

Ми з чоловіком розлучаємося і дитина буде проживати зі мною. Чи має право наша дитина на частину майна при розділі, якщо воно купувалося за час шлюбу?

За загальним нормам сімейного права, майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо . п.) самостійного доходу. Згідно статей сімейного кодексу, розірвання шлюбу не припиняє права спільної сумісної власності на майно, придбане за час шлюбу, у випадку його розділу, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором. При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від принципу рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, наприклад, якщо один з них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім'ї.

Таким чином дитина не набуває права власності на майно подружжя, яке ділиться при розірванні шлюбу, за винятком майна, придбаного батьками для забезпечення розвитку, навчання та виховання дитини (одяг, інші речі особистого вжитку, іграшки, книги, музичні інструменти, спортивне обладнання та т . д.). Також за рішенням суду частка майна дружини може бути збільшена, якщо з нею проживають діти, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.

Якщо у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Переглядів: 1372 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024