Понеділок, 29.04.2024, 18:33
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2015 » Липень » 8 » Протягом якого часу можна стягнути аліменти?
Протягом якого часу можна стягнути аліменти?
10:11

Доброго дня! Мене цікавить таке питання: чи можу я подати колишнього чоловіка на аліменти, якщо ми  розлучені на протязі 8-ми років і у нас є донька 14-ти років. Якщо так, то за який період можна їх отримати і в якому розмірі, згідно законодавства?

Відповідь:

 Так, ви можете подати на аліменти в будь-який час до досягнення дитиною повноліття, а якщо вона буде навчатись у ВНЗ на стаціонарному відділенні - до закінчення навчання, але не пізніше 23-ох  років. Також ви можете подати на аліменти і за минулий час, але не більш як за 1 рік, якщо зможете довести, що приймали заходи щодо стягнення аліментів з батька дитини, але він ухилявся. Позовну заяву про аліменти, якщо ви прийняли рішення доцільно подавати якнайшвидше (це можливо навіть до розірвання шлюбу), тому що аліменти призначаються з моменту звернення до суду, а не з моменту прийняття судом рішення. Крім того, якщо батько дитини не сплачуватиме аліменти ви зможете звернутися до органів созабезпечення із заявою про те, що він не сплачує аліменти та не виконує рішення суду – відповідно гроші вам сплачуватиме держава через соцзабез.  

------------------------------------------------

Допомога у розірванні шлюбу через суд, стягненні аліментів, збільшенні/зменшенні розміру аліментів, розподілі майна подружжя, позбавленні батьківських прав інших шлюбно-сімейних справах. Консультація телефоном або онлайн у соціальній мережі – безкоштовна.

Телефонуйте: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.  Якщо Ви знаходитеся за кордоном, ми представлятимемо Ваші інтереси в Україні.

Переглядів: 989 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024