Середа, 15.05.2024, 15:50
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2013 » Червень » 6 » Спадкування квартири державного житлового фонду.
Спадкування квартири державного житлового фонду.
11:55

Квартира державна неприватизована, основний квартиронаймач помер, залишився в цій квартирі син від першого шлюбу,який в ній не жив, але був вписаний в ордер при одержанні цієї квартири.Я дочка від другого шлюбу, я маю право на частку цієї квартири з мамою?

 Відповідь:

Особливістю договору найму житлового приміщення державного житлового фонду є те, що поки особа зареєстрована у квартирі наймача, вона і користується цим жилим приміщенням (хоча і може бути відсутня тимчасово - до 6 місяців). 
Коли ж особа виїздить з квартири на більший строк або взагалі реєструється в іншому місці проживання договір найму відносно неї втрачає чинність. 
А ордер - це лише документ, який дає право на заселення у житлове приміщення і втрачає силу після здійснення такого заселення. 
Якщо Ви та мама були зареєстровані у квартирі на момент смерті основного наймача, то не хвилюйтесь, ніхто вас звідти не виселить - тепер ви стаете наймачами цього житлового приміщення. 
Щодо спадкування. В даному випадку про спадкування не може йти мова, оскільки успадкувати можна лише майно яке пребувало у особистій приватній власності спадкодавця. В даному випадку квартира державна і якщо так сталося, що ні Ви, ні Ваша мама на момент смерті Вашого батька не проживали і не були зареєстровані у цій квартирі, то ви не можете її успадкувати.

Якщо Ви проживаєте у Луцьку чи Волинській області і у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Просимо звертати увагу на дати публікації: статті актуальні лише на дату розміщення і не коригуються із зміною законодавства.

Переглядів: 2088 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024