Середа, 15.05.2024, 07:51
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2011 » Липень » 18 » Винний у ДТП може сплатити менше коштів за завдані збитки
Винний у ДТП може сплатити менше коштів за завдані збитки
14:17

Я визнаний винуватцем ДТП. Постраждала сторона найняла експерта, який визначив розмір нанесеного збитку. Але я не згоден з сумою, вказаною в його укладенні. Підкажіть, будь ласка, де і як я можу дізнатися реальну вартість ушкоджень.

Будь-яке автотоварознавче дослідження повинно відповідати певним нормам. Приміром, Закону України «Про судову експертизу» та Методиці проведення автотоварознавчих досліджень. У разі виникнення судового спору про стягнення компенсації за розбитий автомобіль для визначення розміру збитку використовується висновок автотоварознавця, представлене постраждалою стороною. Згідно з вищезгаданим нормам вас, як винуватця ДТП, зобов'язані викликати рекомендованим листом або телеграмою на проведення огляду пошкодженого автомобіля. Цей огляд - ключовий момент у визначенні розміру завданої ДТП збитку. 

Всі учасники ДТП повинні розписатися у відомості про огляд пошкодженого автомобіля і вказати там свої зауваження чи доповнення у разі незгоди з характером або кількістю пошкоджених деталей.

  Якщо на закінчення експерта немає доказів того, що вас, як винуватця ДТП, запросили на огляд і ви залишили у відомості зауваження, правомірність висновку повинна бути поставлена під сумнів. 

Запам'ятайте, що в разі завищення постраждалою стороною реальної вартості усунення пошкоджень автомобіля ви маєте право наполягати на проведенні судової експертизи у незалежній експертній установі з приведенням експерта під присягу. У цьому випадку він може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за свідоме завищення суми збитку.

Переглядів: 902 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024