Четвер, 16.05.2024, 15:18
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2011 » Вересень » 2 » Витрати на дарчу на нерухомість
Витрати на дарчу на нерухомість
09:07

Здрастуйте, дуже хотів би дізнатися скільки коштує дарча квартири або будинку і які потрібні документи, якщо дарувальник моя мати інвалід 1 групи, дуже потрібно дізнатися.

 Відповідь: 

 Закон України, стаття 14 «Про податок на доходи фізичних осіб» говорить, що залежно від ступеня споріднення між людиною, яка подарував і людиною, яка отримала подарунок, визначається розмір податку. 

На подарунок від людини 1-го ступеня споріднення, використовується нульова ставка. За законом, до 1-го ступеня споріднення відносяться дружина / чоловік платника податків, його батьки, батьки його дружини / чоловіка і його діти.

До 2-го ступеня споріднення відносяться залишилися члени сім'ї платника податку і порівнюються з іншими дарувальниками, прийнятий подарунок від них оподатковується за ставкою 5%.

Якщо квартира подарована від нерезидента, незважаючи на ступінь споріднення, податок потрібно платити 15% - за граничною ставкою. Крім того податок обчислюється виходячи з вартості житла, яка повинна бути не менше оціненої БТІ.

У разі прийняття квартири в подарунок зміна права власності вимагає державної реєстрації.

Декларування доходу відбувається до першого числа квітня року, наступного за звітним роком. Можна не подавати річну декларацію, якщо квартира дарується від члена сім'ї 1-го ступеня споріднення і платник податків не має інших доходів, які необхідно самостійно декларувати. Цей обов'язок платника податків є виконаної згідно з Розпорядженням Кабінету Міністрів від 26.03.2008г. 527-р.

Штраф за ухилення від податків, у цьому випадку, може становити 5% -50% суми зобов'язання. Якщо платник податку уникає сплати податків, які мають великі розміри, то йому доведеться нести кримінальну відповідальність, і він може бути позбавлений свободи строком до 5 років.

У випадках придбання нерухомого майна за договорами міни, дарування або довічного утримання збір на обов'язкове пенсійне страхування не сплачується.

Витрати на послуги нотаріуса залежать від його конкретних розцінок.

Переглядів: 2964 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 3.5/2 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024