Четвер, 02.05.2024, 01:41
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2012 » Травень » 15

Доброго дня. Після смерті моєї бабусі залишилася квартира. На спадщину претендують дві дочки, онука і я (онук). У цій квартирі прописаний тільки я.
Квартира приватизована. Заповіту немає. Яка частина кому належить. І щотреба зробити щоб отримати спадок. Дата смерті 23.02.2008
відповідь:
Спадкоємцями 1 черги згідно ст.1261 Цивільного кодексу є дві доньки. Онуки є спадкоємцями 5 черги (ст.1265 ЦК) і згідно ст.1258 ч.2 на даний момент вспадок не вступають. Спадщина за загальним правилом ділиться між дочками в рівних частках. Щоб отримати спадщину необхідно протягом 6 місяців з дня відкриття спадщини (с ... Читати далі »

Переглядів: 1034 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 15.05.2012

Дуже хотів би дізнатися скільки коштує дарча квартири або будинку і які потрібні документи, якщо дарувальник моя мати інвалід 1 групи. Дуже потрібно дізнатися. Дякую.

відповідь:
Закон України, стаття 14 «Про податок на доходи фізичних осіб» встановлює, що залежно від ступеня спорідненості між людиною, яка подарував і людиною, який отримав подарунок, визначається розмір податку.
На подарунок від людини 1-го ступеня споріднення, використовується нульова ставка. За законом, до 1-го ступеня споріднення відносяться дружина / чоловік платника податків, його батьки, батьки його дружини / чоловіка та його діти.
До 2-го ступеня споріднення відносяться залишилися члени сім'ї платника податку і порівнюються з іншими дар ... Читати далі »

Переглядів: 10907 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 15.05.2012

Доброго дня! Після смерті моєї матері, від спадщини (квартира) я і мій брат відмовилися на користь нашого батька. Після цього він одружився на жінці, продав свою квартиру, і купив нову (будинок будувався і був укладений тимчасовий договір), через чотири роки він зі своєю дружиною розлучився через ЗАГС, під час і після розлучення почав оформляти на себе квартиру (будинок здали в експлуатацію ) він встиг оформити квартиру на себе, і раптово помер, а через три місяці і його колишня дружина померла Питання: хто може претендувати на спадщину за законом, так як заповіт не було. Так як нам пояснили що його дружина або її спадкоємці мають права 50% на спадщину а 50% я з братом. Спасибі!! Якщо, Вам не важко вкажіть також закон або статті по якій можна захистити свої права ...
відповідь:
Згідно ст. 1261 Цивільного кодексу Україні ... Читати далі »

Переглядів: 1635 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 15.05.2012

Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024