Понеділок, 29.04.2024, 23:22
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Я подавала уже заявление об уплате аллиментов на ребенка, но после обещания отца помогать сыну, без платы алиментов, я оставила дела без рассмотрения в суде .. но по истечения времени он так и не помогал материально, могу ли я стянуть с ответчика аллименты за прошлое время. И влияет ли на сумму алиментов работает ли мама или нет? Если работает но неофициально (на себя) нужно ли это оговаривать в заявления?

 Согласно ст. 191 Семейного кодекса Украины, алименты на ребенка присуждаются по решению суда со дня предъявления иска.

Алименты за прошедшее время могут быть присуждены, если истец предоставит суду доказательства того, что он принимал меры относительно получения алиментов с ответчика, но не мог их получить в связи с уклонением последнего от их уплаты. В этом случае суд может присудить алименты за прошедшее ... Читати далі »

Переглядів: 1599 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 06.08.2012

Мій колишній чоловік офіційно не працює, можна стягнути з нього аліменти на дитину?

 

             Так, можна. У такій ситуації найкраще просити суд визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі. Так, у статті 184 Сімейного кодексу України говориться, що якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, а також при наявності інших обставин, які мають важливе значення, суд за заявою одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі.

Якщо у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у ... Читати далі »

Переглядів: 1362 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 06.08.2012

Доброго дня. Питання наступне. У 1986 році помер мій дід (батько мами). Але про його смерть нічого не було відомо, тому що він жив ​​окремо від бабусі, але розведені вони не були. Достовірно відомо, що у нього була однокімнатна квартира (вони з бабусею розміняли 2-х кімнатну). Але в спадок тоді ніхто не вступив, ні моя мама ні бабуся. Зараз мама намагалася знайти його і з'ясувала коли він помер і де похований. Чи є можливість відновити право на спадщину, якщо пройшов такий великий термін? І що робити якщо квартира могла бути після його смерті кимось приватизована (не відомо чи була взагалі приватизована). Інших спадкоємців крім мами не було.

відповідь:

Для початку вашої матері необхідно відновити строк для прийняття спадщини. Для цього необхідно звертатися в суд. Вам знадобиться ... Читати далі »

Переглядів: 1700 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.07.2012

Добрий вечір! У мене в цьому місяці Теплокомуненерго виставило рахунок, у якому вказано "Борг до 09.07." - 200,00 грн. в числі інших послуг (опалення, гаряча вода). Я купив квартиру в 2010 році. На момент оформлення угоди колишні мешканці згідно законодавства погасили всі борги по комунальних платежах. У тому числі і по теплокомуненерго, про що взяли довідку про відсутність заборгованості. Вона у мене є. Але в теплокомуненерго відмовляються брати до уваги цю довідку, вимагаючи квитанції про оплату, яких у мене немає, і кажуть, що борг виник в результаті перерахунку. Як мені відстояти свою позицію?

відповідь:

Позиція Теплокомуненерго зрозуміла. Вони хочуть застосовувати положення Цивільного кодексу, за яким боргові зобов'язання по власності переходять при купівлі-продажу цієї власності до покупця, тобто новому господареві. А ... Читати далі »

Переглядів: 911 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.07.2012

Добрий день. Прошу Вас допомогти нам у питанні про погашення боргів. У нашій трикімнатній квартирі прописано 6 чоловік, 2 сім'ї по 3 людини. Особові рахунки не розділені, моя сім'я справно оплачує комунальні послуги по нарахуваннях за 3 осіб. Сусіди то платять то не плптят, в результаті виникла заборгованості в великих розмірах. Теперь нас всіх викликають в суд для справи про погашення заборгованостей. Прошу Вас пояснити як себе вести в такій ситуації, що робити щоб ​​борги не повісили на мою сім'ю.

відповідь:

До суду вам обов'язково потрібно з'явитися. Доказом того, що ви справно платите є ваші квитанції. Обов'язково їх візьміть з собою. Далі, вам слід негайно подати до суду на поділ особ ... Читати далі »

Переглядів: 911 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 02.07.2012

Я живу в комунальній квартирі, в сусідній кімнаті живе самотній літній чоловік 70 - ти. років. Чи можу я оформити над ним опікунство з правом успадкування, надалі, його кімнати? Куди треба звернутися і які документи для цього потрібні? Спасибо.

відповідь:

Якщо кімната знаходиться в його власності, то ви можете оформити договір довічного утримання. Згідно з цим договором після смерті цієї людини прав власності на його кімнату перейде вам. Ви повинні будете здійснювати за ним ухлд до кінці його життя. Договір оформляється у нотаріуса. Набір документів стандартинй: паспорта, коди, правовстановлюючі документи на кімнату. Якщо кімната неприватизована, то право на неї до вас не перейде.

Якщо у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ. ... Читати далі »

Переглядів: 1463 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 19.06.2012

Які потрібні документи для відкриття магазина в сільській місцевості. Село Чорнобильської зони. Магазин з декількома відділами, і продуктовими та промисловими.
відповідь:
Я б вам радила спочатку зареєструватися як фізична особа - підприємць.Ставши підприємцем, ви маєте право без обмежень приймати рішення і самостійно здійснювати будь-яку діяльність, яка не суперечить чинному законодательству. Реєструватися потрібно в районній державній адміністрації (РДА) по вашому місцем проживання. 

необхідні такі документи:
- Заповнена реєстраційна картка, яка є одночасно заявою про держреєстрацію, - 2 шт. (Видають в органі реєстрації).
- Довідка (її копія) про включення до Держреєстру фізичних осіб-платників податків (ідентифікаційний номер ... Читати далі »

Переглядів: 18100 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 29.05.2012

Одна зі сторін подала апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції із запізненням на 1 день. Ця сторона в апеляційному суді заявила, що запізнилася, тому що в останній день, коли повинна була подаватися скарга йому стало погано і він звертався за медичною допомогою і принесе відповідний документ на наступне засідання. Чи правомочний апеляційний судприймати до розгляду скаргу, подану з порушенням встановлених термінів (яким документом це обумовлено)? Справа відбувається в Україну
відповідь:
Продовження терміну допускається ЦПК і розглядається в судовому порядку.

Якщо у вас виникли будь-які пи ... Читати далі »

Переглядів: 945 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 29.05.2012

У сестри помер  чоловік 2,5 роки тому з яким вони не були в шлюбі. Від нього у неї двоє дітей1999г.р. і 2003г.р. Старший син від першого шлюбу вступив у права спадщини і пообіцяв виплатити частину своїх братів. Спадщину він прийняв, грошей не виплатив. Чи може вона оскаржувати спадщину на своїх дітей?
відповідь:
Обов'язково може. Всі діти спадкодавця вважаються рівними в правах і є спадкоємцями першої черги. Спочатку треба подати заяву в нотаріальну контору, а потім - позов до суду, так як ви можливо вже пропустили термін пред'явлення заяви.

Якщо у вас виникли б ... Читати далі »

Переглядів: 809 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 22.05.2012

Доброго ранку!
Питання про спадкування приватизованої квартири. 3-х кімнатна квартира приватизована на трьох прописаних у ній в рівних частках: на мою маму, мене і мою доньку. Мати в даний момент проживає одна, але оплату закомунальні послуги вирбляю я. Яким чином повинна успадковуватися частина приватизованої квартири, якщо спадкоємців двоє: я і мій ріднийбрат, який уже давно проживає окремо в приватному будинку, що дістався йому у спадок від нашої бабусі (матері батька). Заздалегідь вдячна.
відповідь:
Якщо не буде заповіту, то спадкування відбуватиметься за законом.Спадкоємцями є ви і ваш брат в р ... Читати далі »

Переглядів: 963 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 22.05.2012

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024