П`ятниця, 03.05.2024, 20:18
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2010 » Червень » 8 » Який порядок стягнення заборгованості держвиконавцем?
Який порядок стягнення заборгованості держвиконавцем?
11:07
Питання: 
Поясніть мені будь ласка, як саме відбувається стягнення заборгованості, чи означає це що держвиконавець має право конфісковувати грошові кошти, виявлені у мене вдома, чи це стосується тільки грошей на банківському рахунку? Моя дружина є поручителем, кредит на авто брали у валюті, навіть якщо продати машину, яка була в заставі, все одно сума боргу буде велика (десь 4 тис у.о.) Дружина зараз виїхала за кордон на роботу, чи можуть у неї після повернення додому вилучити гроші? 
Відповідь: 
Стягнення заборгованості відбувається органами державної виконавчої служби на підставі виконавчого листа, який видається судом після набрання рішенням суду законної сили. Процедуру описано в Законі України "Про виконавче провадження", а також в Інструкції про порядок проведення виконавчих дій. Спочатку органів ДВС запропонують виконати рішення суду добровільно в строк не більше 7ми днів, якщо ж Ви цього не зробите, то тоді органи ДВС будуть це проводити примусово. Відповідно до ст. 50 зазначеного Закону: 
"Звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті (опису), вилучення і примусової реалізації. 
Стягнення за виконавчими документами в першу чергу звертається на кошти боржника в гривнях та іноземній валюті, інші цінності, в тому числі кошти на рахунках і вкладах боржника в установах банків та інших кредитних організаціях, на рахунки в цінних паперах у депозитаріях цінних паперів. 
Готівкові кошти, виявлені у боржника, вилучаються. 
При наявності даних про кошти та інших цінностей боржника, які знаходяться на рахунках і вкладах та на зберіганні в банку або іншої кредитної організації, на них накладається арешт. 

У разі відсутності у боржника коштів та цінностей, достатніх для задоволення вимог кредитора, стягнення звертається також на належне боржникові інше майно, за винятком майна, на яке згідно із законом не може бути накладено стягнення. Звернення стягнення на майно боржника не зупиняє звернення стягнення на грошові кошти боржника. Боржник має право вказати ті види майна або предмети, на які необхідно звернути стягнення в першу чергу. Остаточно черговість стягнення на кошти та інше майно боржника визначається державним виконавцем ".

Переглядів: 2064 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024