Субота, 04.05.2024, 01:23
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2010 » Червень » 8 » Можливість погашення заборгованості за кредитом за рахунок частини квартири
Можливість погашення заборгованості за кредитом за рахунок частини квартири
11:23
Питання: 

Мені належить 1/3 приватизованої квартири, тобто 15кв.м від загальної площі 45 кв.м решта належить родственнікам. Чи може банк в рахунок погашенія кредиту забрати у мене ці метри, якщо при цьому ущемити права в метрах інших проживаючих. Квартира в заставу за договором з банком не виставлялась.мІ я чула, що житло не мають права банки відбирати. Тем більше що виділити як окреме житло належать мені метри неможливо, так як жілої площі мені належить всього 9 кв.м. 

Відповідь: 

Банк може подати на Вас до суду із позовом про стягнення заборгованості за кредитом. Після чого для виконання рішення суду Банк звернеться до органів державної виконавчої служби. ВДВС мають право звернути стягнення тільки на Вашу долю, про це в говоряться в Законі України "Про виконавче провадження" та Інструкції про проведення виконавчих дій ", відповідно до яких: стягнення за виконавчими документами в першу чергу звертається на кошти боржника у гривнях та іноземній валюті, інші цінності, в тому числі кошти на рахунках і вкладах боржника в установах банків та інших кредитних організаціях, на рахунки у цінному папері у депозитаріїв цінних паперів. 

Готівкові кошти, виявлені у боржника, вилучаються. 

При наявності даних про кошти та інші цінності боржника, що знаходиться на рахунках і вкладах та на зберіганні в банках або інших кредитних організаціях, на них накладається арешт. 

У разі відсутності у боржника коштів та цінностей, достатніх для задоволення вимог стягувача, стягнення звертається також на належне боржникові інше майно, за винятком майна, на яке за законом не може бути накладено стягнення. Звернення стягнення на майно боржника не зупиняє звернення стягнення на грошові кошти боржника. Боржник має право вказати ті види майна або предмети, на які необхідно звернути стягнення в першу чергу. Остаточно черговість стягнення на кошти та інше майно боржника визначається державним виконавцем. 

Стягнення на майно боржника звертається в розмірах і обсягах, необхідних для виконання за виконавчим документом, з урахуванням витрат на виконання та стягнення виконавчого збору. У випадках коли боржник володіє майном спільно з іншими особами, стягнення звертається на його частку, що визначається судом за поданням державного виконавця. 

 Відповідно до ст. 366 Цивільного Кодексу України: у разі неможливості виділення в натурі частини із загального майна або заперечення інших співвласників проти такого виділення кредитор має право вимагати продажу боржником своєї частки в праві спільної часткової власності з направленням суми виторгу на погашення боргу. 

У разі відмови боржника від продажу своєї частки в праві спільної часткової власності або відмови інших співвласників від придбання частини боржника кредитор має право вимагати продажу цієї частини на публічних торгах або переведення на нього прав та обов'язків співвласника-боржника, з проведенням відповідного перерахунку.
Переглядів: 1908 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024