П`ятниця, 03.05.2024, 23:45
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2010 » Червень » 8 » Скорочення вагітних жінок
Скорочення вагітних жінок
11:06
Питання: 
Підкажіть, мене ознайомили з наказом про скорочення 5 травня, а 10 травня я дізналася, що я вагітна, термін 8 тижнів, чи можуть мене тепер скоротити і що мені робити? Заздалегідь велике спасибі!! 
Відповідь: 
У відповідності до ч.3 ст.184 КЗпП України звільнення вагітних жінок з ініціативи власника не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштування. 
Вагітні жінки не можуть бути звільнені не лише з підстав, передбачених ст .. ст. 40,41 КЗпП України, але й за іншими підставамі, які кваліфікуються як звільнення з ініціативи власника. 
Звільнення з ініціатіві власника вагітних жінок допускається Лише в разі повної ліквідації підприємства. Ліквідація підприємства з правонаступніцтвом не дає власнікові права звільніті працівника з своєї ініціативи. У такому випадку звільнення можливе за п.5 ст.36 КЗпП України у порядку переведення на підприємство, Яке є правонаступніком. При повній ліквідації з правонаступніцтвом власник НЕ має право запропонуваті вагітній жінці працевлаштування Відповідно до спеціальності на іншому підпріємстві. Таке працевлаштування можливе, Якщо при ліквідації з правонаступніцтвом у правонаступніка не вистачає вакансій для працевлаштування вагітної жінки.

Переглядів: 4091 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Рейтинг: 4.0/2 |
Всього коментарів: 0
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024