Субота, 20.04.2024, 11:20
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2015 » Липень » 08

Доброго дня! Мене цікавить таке питання: чи можу я подати колишнього чоловіка на аліменти, якщо ми  розлучені на протязі 8-ми років і у нас є донька 14-ти років. Якщо так, то за який період можна їх отримати і в якому розмірі, згідно законодавства?

Відповідь:

 Так, ви можете подати на аліменти в будь-який час до досягнення дитиною повноліття, а якщо вона буде навчатись у ВНЗ на стаціонарному відділенні - до закінчення навчання, але не пізніше 23-ох  років. Також ви можете подати на аліменти і за минулий час, але не більш як за 1 рік, якщо зможете довести, що приймали заходи щодо стягнення аліментів з батька дитини, але він ухилявся. Позовну заяву про аліменти, якщо ви прийняли рішення доцільно подавати якнайшвидше (це можливо навіть до розірвання шлюбу), тому що аліменти призначаються з моменту звернення до суду, а не з моменту прийняття судом рішення. Крім того, якщо батько дитини не сплачуватиме аліменти ви зможете звернутися до органів созабезпеченн ... Читати далі »

Переглядів: 986 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.07.2015

Підкажіть будь-ласка у такій ситуації: після смерті моєї бабусі моя мама та дядько (рідний брат матері) отримали у спадок квартиру в Луцьку. Дядько майже одразу в’їхав у квартиру, так як своєї у нього немає, а тут половина належить йому. Нам жити є де, але свою половину мама хотіла б якось забрати. Домовитись з дядьком не виходить (він алкоголік). Продати квартиру він не хоче, а грошей за мамину половину не дочекатись. Які можливі варіанти виходу з цієї ситуації? Можливо, є якась можливість вплинути на дядька?
Відповідь:

Ви можете звернутись до Луцького міськрайонного суду з позовом про встановлення порядку користування. В такому випадку квартира буде поділена. Це не означає, що кімната, котра виділена вашій матері, може бути продана. Продається лише частина. Тобто, це означає, що буде встановлений порядок користування квартирою, згідно якого кожному буде виділено приміщення. Тоді вона зможе цю кімнату без перешкод здавати в оренду. Щоб продати, їй необхідно дотр ... Читати далі »

Переглядів: 939 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.07.2015

Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024