Четвер, 16.05.2024, 00:51
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Після смерті члена фермерського господарства чи переходить право користування земельною ділянкою фермерського господарства до синів (мати померла)? Для переходу права користуванняземельною ділянкою чи потрібно бути членом цього фермерськогогосподарства?
відповідь:
Спадкоємцям переходять права і обов'язки на момент відкриття спадщини (ст.1218 ЦК). З приводу права користування земельною ділянкою можна сказати наступне: якщо на даній ділянці є споруди, які належали батькові на праві власності, то на підставі ст.1225 ЦК можна стверджувати про перехідправа користування земельною ділянкою у зв'язку з обслуговуванням  ... Читати далі »

Переглядів: 865 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 22.05.2012

Доброго дня. Після смерті моєї бабусі залишилася квартира. На спадщину претендують дві дочки, онука і я (онук). У цій квартирі прописаний тільки я.
Квартира приватизована. Заповіту немає. Яка частина кому належить. І щотреба зробити щоб отримати спадок. Дата смерті 23.02.2008
відповідь:
Спадкоємцями 1 черги згідно ст.1261 Цивільного кодексу є дві доньки. Онуки є спадкоємцями 5 черги (ст.1265 ЦК) і згідно ст.1258 ч.2 на даний момент вспадок не вступають. Спадщина за загальним правилом ділиться між дочками в рівних частках. Щоб отримати спадщину необхідно протягом 6 місяців з дня відкриття спадщини (с ... Читати далі »

Переглядів: 1036 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 15.05.2012

Дуже хотів би дізнатися скільки коштує дарча квартири або будинку і які потрібні документи, якщо дарувальник моя мати інвалід 1 групи. Дуже потрібно дізнатися. Дякую.

відповідь:
Закон України, стаття 14 «Про податок на доходи фізичних осіб» встановлює, що залежно від ступеня спорідненості між людиною, яка подарував і людиною, який отримав подарунок, визначається розмір податку.
На подарунок від людини 1-го ступеня споріднення, використовується нульова ставка. За законом, до 1-го ступеня споріднення відносяться дружина / чоловік платника податків, його батьки, батьки його дружини / чоловіка та його діти.
До 2-го ступеня споріднення відносяться залишилися члени сім'ї платника податку і порівнюються з іншими дар ... Читати далі »

Переглядів: 10909 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 15.05.2012

Доброго дня! Після смерті моєї матері, від спадщини (квартира) я і мій брат відмовилися на користь нашого батька. Після цього він одружився на жінці, продав свою квартиру, і купив нову (будинок будувався і був укладений тимчасовий договір), через чотири роки він зі своєю дружиною розлучився через ЗАГС, під час і після розлучення почав оформляти на себе квартиру (будинок здали в експлуатацію ) він встиг оформити квартиру на себе, і раптово помер, а через три місяці і його колишня дружина померла Питання: хто може претендувати на спадщину за законом, так як заповіт не було. Так як нам пояснили що його дружина або її спадкоємці мають права 50% на спадщину а 50% я з братом. Спасибі!! Якщо, Вам не важко вкажіть також закон або статті по якій можна захистити свої права ...
відповідь:
Згідно ст. 1261 Цивільного кодексу Україні ... Читати далі »

Переглядів: 1637 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 15.05.2012

Доброго дня, в вересні місяці в мене загинув батько, я його єдиний мені 17 років. З мамою вони у шлюбі не перебували, давно живуть окремо, після цього батько не одружився. Его мати (моя бабуся) має приватизовану 3-х кімнатну квартиру, в приватизації брали участь (тато, його рідна сестра з її сином, бабуся і дід) чи зможу я успадкувати його частину, або поселитися, або прописатися ... якщо його там 8 кв. метрів і якщо бабуся проти? Заздалегідь дякую, чекаю відповіді
відповідь: ... Читати далі »

Переглядів: 928 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.05.2012

Мій чоловік - єдиний спадкоємець за заповітом а також спільно проживає зі спадкодавцем протягом останніх 11 років своєчасно не подав заяви в державну нотаріальну контору. За день до закінчення терміну він лише відправив поштою заяву про прийняття спадщини і ксерокопію свідоцтва про смерть. Скажіть будь ласка цього достатньо щоб було відкрито спадкову справу і  щоб його визнали як спадкоємця? Лист був рекомендованим з повідомленням.
відповідь:
Ви впевнені, що мова йде про спадкування за заповітом? Згідно ч. 3 ст. 268 Цивільного кодексу України, спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається прийняв його, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього кодексу, він не заявив про відмову від нього. Для прийняття спадщини встановлюється строк у 6 місяців, який починається з моменту відкриття спадщини. Згідно ст. 1220 Циві ... Читати далі »

Переглядів: 1003 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.05.2012

Матір померла в той час, коли її син перебував у в’язниці. У будинку залишився жити вітчим. Після смерті пройшло вже більше року. До укладення син був прописаний у бабусі. Чи має він право на спадщину? Якщо так, то як йому бути адже вийде він на свободу тільки через 5 років.
відповідь:
Він має право на спадщину. Однак, оскільки був пропущений термін, необхіднозвернутися в суд з позовом про поновлення строку давності (це можназробити через юриста). Потім йому особисто необхідно написати заяву нотаріусу про прийняття спадщини, завірити у начальника і відіслати поштою.

... Читати далі »

Переглядів: 934 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.05.2012

Добрий день! Було винесено рішення суду про стягнення заборгованості по абонентській платі і штраф за контрактом мобільного оператора. У зв'язку з тим, що можливості заплатити всю суму відразу в 7 денний термін (5000 грн.) немає, подали заяву з проханням про розстрочення або відстрочення платежу. Суд відмовив, мотивуючи тим, що "важке фінансове становище боржника, відсутність заробітної плати або інших доходів не є обставиною яке ускладнює рішення суду". Протягом часу поки розглядалося це заява про відстрочку боржник влаштувався на роботу. Чи можна подати заяву за "нововиявленими" обставинами з проханням про розстрочку платежу (з вирахуванням з зар.плата) або ж подавати апеляційну скаргу також з проханням про розстрочку (з вирахуванням з заробіт. Плати)? Заздалегідь спасибі
відповідь:
ЦПК цілком дає можливість приймати рішення про розстрочення, зокрема ст .. 2 ... Читати далі »

Переглядів: 3713 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.05.2012

Чи мають право сторони, які уклали мирову угоду, подавати в суд позов по суті укладеної угоди?
Заздалегідь вдячний.
відповідь:
Якщо мирову угоду було пред'явлено до суду і суддя її затвердив як таку що не суперечить закону і не порушує прав сторін - ні.
Якщо мирову угоду в суд не пред'являлося, то на неї поширюється практика оскарження договорів. Вам потрібно буде доводити, що при укладанні договору: ви були введені в оману шляхом надання вам іншою стороною неправдивої інформації, або договір був укладений з стороною, яка не мала право укладати даний договір.
У будь-якому випадку, ви&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 1345 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.05.2012

Добрий день. Виникла така ситуація: влітку 2004 року я звільнився з роботи за власним бажанням. При звільненні мені не видали трудову книжку, компенсацію за відпустку. До суду я не подавав. недавно я отримав повісткув суд про відшкодування збитків організації, де я працював. До цього никах повідомлень,  актів звірки і дзвінків не було. На першому засіданні з'ясувалося, що через місяць після мого звільнення виявили матеріальні збитки з моєї вини. Питання: чи обгрунтовані терміни подачі справи до цивільного суду (справа подано 2 місяці тому)? Щопорадите робити далі? Заздалегідь дякую.
відповідь:
Строк давності  ... Читати далі »

Переглядів: 839 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 08.05.2012

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024