Четвер, 16.05.2024, 07:04
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Добрий день! Підкажіть, будь ласка, які документи мені потрібні, щоб оформити реєстрацію (прописатися) в квартирі, приватизованій на чотирьох (у тому числі і на мене)? Чи потрібно згода інших співвласників? Якщо можна, вкажіть, будь ласка, нормативні акти, якими регулюється це питання.Спасибо.
відповідь:
Громадяни України зобов'язані протягом 10 днів з моменту прибуття на нове місце проживання зареєструвати своє нове місце проживання. В іншому випадку - штраф від 17 до 51 грн.
До речі, є 2 поняття:
місце проживання - адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає терміном понад 6 місяців на рік,
місце знаходження - відповідно менше 6 місяців в рік.
Документи для реєстрації:
Письмову заяву. Якщо з поважної причини Ви не можете самі подати документи для реєстрації, то реєстрація може бути здійснена за зверненням іншої особи на підставі довіреності.
Паспорт з відміткою про зняття з реєст ... Читати далі »

Переглядів: 2910 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 03.05.2012

Шановні юристи, прошу Вас відповісти на моє запитання: ми з чоловіком три роки тому купили 3-х кімн. квартиру, зараз в ній прописані я, чоловік і двоє наших неповнолітніх дітей. Зараз ми вирішили продати квартиру і купити новострой. Чи можу я з дітьми виписатися в 3-х кімн. квартиру до свекрухи, де вже прописано 3 дорослих людини? Спасибі.
відповідь:
Для здійснення операції купівлі-продажу квартири, де зареєстрованінеповнолітні діти, необхідна згода опікунської ради. Цей орган такої згоди не дасть, якщо житлові права дітей в разі укладення такої угоди будутьущемлені. Тобто, необхідно забезпечити їх реєстрацію в іншому&nb ... Читати далі »

Переглядів: 2311 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 03.05.2012

Чи може людина зареєструватися на 6,645 метрах кв. загальної площі квартири (вся площа 44,3 м.кв), якщо ця частина квартири належить йому за рішенням суду (15/100 загальної площі - ідеальна частина), житлова площа його частини складає 4,395 м.кв.  Або ж є якісь мінімальні санітарні норми, які не дозволять йому цього. Спасибі.

Такі обмеження по санітарним нормам існували під час інституту прописки.Тоді без урахування таких норм можна було прописати тільки близьких родичів. Для реєстрації абсолютно не грає ніякої ролі кількість метрів. Власник приватизованої чи кооперативної квартири, приватного буд ... Читати далі »

Переглядів: 897 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 02.04.2012

Добрий день! Підкажіть будьласка.Моя сестра багато років тому виїхала вАмерику. Вона вже має паспорт громадянки США. В Україні у нас є квартира, в якій частина 50% належить сестрі, частина 50%мені.Я хочу продати, квартиру З сестрою у нас  хороші відносини, сестра готова свою частину подарувати, продати, віддати мені чи моїй дочці (якусь частину грошей я звичайно віддам їй). Можливості приїхати з Америки  у неї немає. Підкажіть будь ласка, як я розумію вона вже нерезидент, і щодо дарування, продажу своєї частини&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 911 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 02.04.2012

Житловий спір між колишнім подружжям. Чи має моя колишня дружина права на житлоплощу і чи можу я її виселити? У нас немає дітей і при розлученнізаписано про відсутність майнових притензий з її боку. Я отримав 1 кімнатну квартиру на заводі, приватизував її і після цього женився. Ми за грошімоїх батьків (є папір про отримання грошей) купили 3-х кімнатну. Після 4-х років ми розійшлися і зараз проживаємо в одній квартирі (вона обладнала кімнату).
відповідь:
Права на 1-кімнатну квартиру вона не має, тому що це ваша власність до шлюбу. Згодом,&nb ... Читати далі »

Переглядів: 1065 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 22.03.2012

Добрий день. Я розлучаюся з дружиною, у нас було призначено перше засідання і на ньому вона попросила суд дати 1 місяць термін на примирення. Я не вважаю що це необхідно. У мене таке питання: Скільки разів ще вона може брати термін на примирення, і скільки ще раз можуть з цієї причини переносити розгляд нашої справи?
відповідь:
Добрий день. Суд відповідно до норм Сімейного кодексу зобов'язаний вживати заходів для примирення подружжя. Саме з цієї причини вашій дружині було дозволено взяти термін для примирення. Законодавством кількість таких відстрочок не регламентується, все це відбувається за рішенням суду. Якщо ви не вважаєте подальше п ... Читати далі »

Переглядів: 1953 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 22.03.2012

Добрий день! Подала заяву на розлучення і аліменти в серпні 2011, вже листопад, а дата першого слухання так і не призначена, помічник судді сказала, що до кінця року дату точно не призначать. Чоловік живе окремо вже півтора року, і грошей на дітей не дає. У березні цього року ми склали "Договір про участь в віхованні дітей та сплату аліментів", в якому вказана сума аліментів, і подали його до суду разом із заявою. Договір вступив в силу з моменту підписання, а грошей чоловік так і не дає, каже, що буде платити тільки після рішення суду і розлучення. Питання: 1. Скільки часу може пройти від моменту подачі заяви до першого слухання? 2. В договорі вказана певна сума, але тепер чоловік відмовляється від неї і вимагає призначення суми від офіційної зарплати, яка значно менше реального доходу. 3. За той час, коли ми ще перебуваємо в шлюбі, але він не проживає з нами і не дає г ... Читати далі »

Переглядів: 1015 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 20.03.2012

Прожила з хлопцем 3 місяці. Ми не розписані. у мене є довідка про проживання.Тепер ми розійшлися. Я вагітна близько 3 місяців. хочу подати на батьківствота аліменти. Які у мене шанси виграти?
Відповідь:
Не зовсім зрозуміло, що ви маєте на увазі під "довідкою про проживання".
Вам необхідно подавати позов до суду про встановлення батьківства. Можна проводити генетичну експертизу. Якщо батько дитини відмовиться від експертизи, то згідно ст. 128 Сімейного кодексу України, "Підставою длявизнання батьківства є будь-які Відомост ... Читати далі »

Переглядів: 1009 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 06.02.2012

Який розмір аліментів на 2-х дітей (син -6 р, дочка-14). Чоловік приватний підприємець (дальнобійник). Ми в розлученні 6 років, на аліменти не подавала. Чи належить при цьому мені компенсація за ці 6 років? Дочка поступила в платний вуз, чи зобов'язаний він оплачувати навчання або просто збільшується розмір аліментів? Заздалегідь спасибі за відповідь.
Відповідь
У вас є два варіанти отримання аліментів: добровільні відрахування з боку чоловіка (можна оформити договір про утримання і вихованні дітей і завірити у нотаріуса), або за рішенням суду. Для цього необхідно звернутися в суд з позовом про призначення аліментів. Можливо відшкодування аліментів за минулий час, але не більше ніж за 3 роки, якщо ви зможете довести, що робили спроби стягнути аліменти з чоловіка, але він уникав цього.&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 2632 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 06.02.2012

Добрий день! У мене така ситуація:
в 2000 році я одружився у м. Тирасполь (невизнана ПМР) на громадянці ПМР.
У моєму паспорті  поставили печатку тираспольського
РАГСу. Шлюб на території України не перереєструвався.
Чи дійсний цей шлюб на Україні? І яким шляхом його краще розірвати
(крім тираспольського загсу)?
Дякуємо.
відповідь:
Згідно зі ст. 58 Закону України "Про міжнародне приватне право" шлюб між громадянами України, шлюб між громадянином України та іноземцем, шлюбміж громадянином України та особою без громадянства, що укладений замежами України згідно з правом іноземної держави, є дійсним в Україні за умови дотримання щодо громадянина Україна ви ... Читати далі »

Переглядів: 1325 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 24.01.2012

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024