Понеділок, 29.04.2024, 11:36
Юридична агенція УКРЮРПОСЛУГИ (Луцьк)
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Квартира державна неприватизована, основний квартиронаймач помер, залишився в цій квартирі син від першого шлюбу,який в ній не жив, але був вписаний в ордер при одержанні цієї квартири.Я дочка від другого шлюбу, я маю право на частку цієї квартири з мамою?

 Відповідь:

Особливістю договору найму житлового приміщення державного житлового фонду є те, що поки особа зареєстрована у квартирі наймача, вона і користується цим жилим приміщенням (хоча і може бути відсутня тимчасово - до 6 місяців). 
Коли ж особа виїздить з квартири на більший строк або взагалі реєструється в іншому місці проживання договір найму відносно неї втрачає чинність. 
А ордер - це лише документ, який дає право на заселення у житлове приміщення і втрачає силу після здійснення такого заселення. 
Якщо Ви та мама були зареєстров ... Читати далі »

Переглядів: 2086 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 06.06.2013

Чи може колишній господар автомобіля через суд, визнати договір купівлі продажу недійсним? Якщо мені він віддав за дорученням, а я його продав на підставі довіреності.

відповідь:

Після такої операції як оформлення довіреності, «продавець» залишається власником автомобіля. Значить, в будь-який момент він може зажадати повернення авто, закласти його або подарувати, загалом, зробити будь-яку операцію. І ви, як «покупець», повинні просто погодитися з його рішенням. Довіреність, що видається на авто (мова йде тільки про генеральній довіреності), є лише одним із видів представництва, дозволеного ЦК України. А представництво, згідно зі ст. 237 ЦК, - це відношення, в якому одна сторона (представник) зобов'язана або має право вчинити правочин від імені другої сторони, яку вона представля ... Читати далі »

Переглядів: 1051 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 15.03.2013

Здрастуйте! Мене цікавить таке питання. Чи можу я подати колишнього чоловіка на аліменти в розводе ми 8 років у нас є дочка 14 років, якщо так то за який період можна отримати їх і в якій відповідно до закону сумі і за який період.

відповідь:

Так, ви можете подати на аліменти у будь-який час до досягнення дитиною 18 років, а якщо вона піде на навчання у ВУЗ на стаціонарному відділенні - до закінчення навчального закладу, але не більше ніж до 23 років. Ви можете подати на аліменти і за минулий час, але не більше ніж за 3 роки, якщо доведете, що приймали заходи щодо стягнення аліментів з батька дитини, але він ухилявся. Аліменти призначаються з моменту звернення до суду, а не з моменту винесення рішення.

Просимо звертати увагу на дати публікації: статті актуальні лише на дату розміщення і не коригуються із зміною законодавс ... Читати далі »

Переглядів: 883 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 15.01.2013

ПИТАННЯ: Шлюб був укладений в 1948 році. У 1950 - 1970 рр.. подружжям був побудований житловий будинок з господарськими будівлями. У 1997 році один із подружжя помер. Інший з подружжя продовжує до теперішнього часу проживати в цьому будинку і прописаний в ньому. У сільській раді будинок врахований як належить померлому чоловікові, проте право власності на будинок до теперішнього часу не оформлено, тому оформити право на спадщину у нотаріуса не можна. Рішення сільської ради про приватизацію земельної ділянки, виділеної ще в 50-і роки для будівництва цього будинку, дано в 1994 році на ім'я померлого чоловіка, але земля не була приватизована. Як в такій ситуації пережив дружину оформити право на спадщину на це домоволодіння? Оскільки, швидше за все, справу доведеться вирішувати в суді, хто в даній ситуації є відповідачем, які можуть бути підстави і предмет позову?

ВІДПОВІДЬ:

... Читати далі »

Переглядів: 3384 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 18.10.2012

Підкажіть будь ласка! Який виплачується розмір аліментів на 2-х дітей (син -6 л, дочка-14). Чоловік приватний підприємець (дальнобійник). Ми в розлученні 6 років, на аліменти не подавала. Чи належить при цьому компенсація за ці 6 років? Дочка поступила в платний вуз (ліцей), чи зобов'язаний він оплачувати навчання або просто збільшується розмір аліментів? Заздалегідь спасибі за відповідь.

відповідь:

У вас є два варіанти отримання аліментів: добровільні відрахування з боку чоловіка (можна оформити договір про утримання та виховання дітей і завірити у нотаріуса), або за рішенням суду. Для цього необхідно звернутися до суду з позовом про призначення аліментів. Можливе відшкодування аліментів за минулий час, але не більше ніж за 3 роки, якщо ви зможете довести, що робили спроби стягнути аліменти з чоловік ... Читати далі »

Переглядів: 1534 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 19.09.2012

Під час шлюбу, ми з чоловіком купили квартиру, але документи оформили на нього. Після розлучення, мій колишній чоловік відмовляється визнавати моє право на квартиру, мотивуючи тим, що купив її за свої гроші. Так дійсно, довгий час я не працювала, тому що доглядала за хворою дитиною. На яку частину квартири я можу претендувати і як мені захистити свої права?

Згідно статті 60 Сімейного кодексу України майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить їм на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). У разі поділу майна подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

Щодо збільшення Вашої частки в квартирі (більше половини), необхідно враховувати вимоги статей 372 Цивільного кодексу та 70 Сі ... Читати далі »

Переглядів: 1344 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 14.09.2012

Чоловік узяв кредит до шлюбу (на житло). Через півтора року після цього ми одружилися, і тепер кредит виплачується вже із загального бюджету. Скажіть, чи буде після виплати кредиту ця квартира вважатися спільно нажитим майном?

Щоб правильно відповісти на дане питання, потрібно знати - яку суму кредиту взяв чоловік в банку і який розмір кредиту їм вже було виплачено до реєстрації шлюбу. Згідно статті 57 Сімейного кодексу України, особистою приватною власністю дружини, чоловіка є: 1) майно, набуте нею, ним до шлюбу; 2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування; 3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто. Якщо у придбання майна вкладені крім спільних коштів і кошти, що належали одному з подружжя, то частка у цьому майні, відповідно до розміру внеску, буде його особистою приватною власністю. Однак, треба враховува ... Читати далі »

Переглядів: 991 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 13.09.2012

Я хочу розлучитися з чоловіком, але боюся, що мені не залишать дитину, тому я безробітна. Як мені поступити, щоб дитина після розлучення залишився зі мною?

             У статті 171 Сімейного кодексу України говориться про те, що дитина має право бути вислуханою батьками, іншими членами сім'ї, посадовими особами з питань, що стосуються її особисто, а також питань сім'ї. Дитина, яка може висловити свою думку, має бути вислухана при вирішенні між батьками, іншими особами спору щодо її виховання, місця проживання, у тому числі при вирішенні спору про позбавлення батьківських прав. Згідно статей 160, 161 Сімейного кодексу України, місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків, місце проживання дитини, яка досягла десяти років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини, а якщо батьки проживають окремо, місце проживанн ... Читати далі »

Переглядів: 1008 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 10.09.2012

Ми з чоловіком розлучаємося і дитина буде проживати зі мною. Чи має право наша дитина на частину майна при розділі, якщо воно купувалося за час шлюбу?

За загальним нормам сімейного права, майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо . п.) самостійного доходу. Згідно статей сімейного кодексу, розірвання шлюбу не припиняє права спільної сумісної власності на майно, придбане за час шлюбу, у випадку його розділу, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором. При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від принципу рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, наприклад, якщо один з них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, прих ... Читати далі »

Переглядів: 1371 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 07.08.2012

Я народила дитину від чоловіка, з яким не була розписана. Чи можу я вимагати від нього сплати аліментів на дитину?

Перш ніж вимагати сплати аліментів на дитину, необхідно встановити батьківство чоловіка, від якого ви народили дитину. Як видно із питання, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень проведена органом державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до ч. 1 статті 135 Сімейного кодексу України, тобто дитина народилася у матері, яка не перебувала у шлюбі, при цьому запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень проводилася за прізвищем матері, а ім'я та по батькові батька дитини записуються за вказівкою матері.

Відповідно до статті 126 СК України, походження дитини від батька визначається за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою. Така заява може бути подана як до, так і після народження дитини до органу державної реєстрації актів цив ... Читати далі »

Переглядів: 1309 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 07.08.2012

« 1 2 3 4 ... 7 8 »
Реєстрація
Наше опитування
Чи зачепила Вас криза?
Всього відповідей: 79
Відвідування
Copyright MyCorp © 2024